tisdag 31 januari 2012

Er hjälp, please!

Nu mina goa vänner behöver jag verkligen er hjälp.
OBS! Det ligger kablar på golvet och grejer är bara provisoriskt uppställda på hyllor.
Just pga min tanke....

Ska tv:n stå på banken eller ska jag sätta den på väggen. Snälla hjälp mig.
Och om jag ska sätta den på väggen, hur högt. Högsta punkten på tv:n mellan de 2 hyllorna, kan det bli bra isf? Usch va jobbigt.... jag vet verkligen inte vad som blir bäst.
Klockan sitter bara provisoriskt tills jag vet hur jag ska göra...Jag vet inte hur många gånger om dagen jag går in och kollar läget och kliar mig i huvudet....
HUR ska jag göra för att få det bra?
Dottern kikar på hem till gården, hah, blir hon en såpadrottning tro *fniss*

Kablarna kan jag inte spika fast innan jag bestämt mig, för annars får jag dra loss dem igen.
Och ja, takfläkten har tagits ner efter detta kortet togs =)
Och som ni ser har jag tagit in mitt andra rumsbord. Ett furubord som jag målade vitt på undersidan och betsade med Jotuns drivved på bordsskivan.
Och nä inga grejer på bordet, för dom tar lill-stumpan hihi. Hennes leksaker får pryda istället, för det är verkligheten hos oss hihi.
Nu har vi sånt dumt vardagsrum så 2sits soffan står mitt på golvet som ett L med 3-sitsen. Ja vi har ett litet vardagsrum med fönster, altandörr, öppen spis och ingång så möjligheterna att möblera är hemskt.

Det ska INTE stå miljarder med grejer ovanpå vitrinskåpet, jag har bara inte hunnit greja klart.
Tid vill man gärna ha mer, speciellt med 4 barn hihi.
Den "härliga" not so much, soffan som nu är fin iallafall.

Men snälla hjälp, tv på väggen eller på bänken. Och hur gör man med parabol/dvd om man har tv:n på bänken... dom är ju såååå i vägen.
Snälla, snälla hjälp mig nu, vad tror ni blir bäst???

13 kommentarer:

Lilla07an sa...

Jag hade tagit bort klockan och satt TVn på väggen. That´s me ;)

Ekenäsliv sa...

Sååå fint du har gjort det i ert vardagsrum. Vi har också ett litet v-rum och är inte helt lätt att möblera. Vi har TV:n på väggen, tycker att den kommer i bäst höjd då. Så jag tycker nog att ni ska sätta upp den:-)
Vi har ingen TV-bänk än för jag råkade köra på en sten så det bar bye bye TV-bänk just nu. Men man vill ju inte ha fula skrapmärken på bilen heller, så jag väntar hellre tills man kan köpa det man vill ha=)
Så fräscht det blir, hus - lykthus, love them, står också på min önskelista from nu;-)

Ha en toppendag!
Kram Anna

Ps: Lilla skruttan är nog allt frisk här nu för hon styr och ställer med sin mamma;-) så imorogn blir det skola igen. Bäst att passa på att få lite gjort när man nu ändå är hemma då;-)

Villa Carl Larsson sa...

Haha vad roligt du skriver. Jag känner så väl igen det där med att sakerna bara står någonstans till de får sin rätta plats. Så är nog verkligheten hos många av oss bara att vi flyttar omkring allt precis innan vi ska fota. Ganska jobbigt kan jag tycka så ibland dröjer det mellan fototillfällena. Jag tycker ni har jättefint hemma. Man ska inte ursäkta allt man har framme. Man ser det fina i helheten ändå. Visst vill man inspirera med de finaste korten man kan ta, men vad då.. hur ofta ser det så välstädat ut egentligen. Städar du undan så också innan ni får besök tex? Det gör inte jag. Visst vill jag ha snyggt, men inte orkar jag flytta omkring allt utan jag visar istället hur vi faktiskt har det i vardagen. Har ni dessutom 4 barn så ser det otroligt välstädat ut :)

Vad gäller tv:n så är det precis lika snyggt att ha den ståendes på bänken som att flytta upp den på väggen. Men det blir väldigt stilrent att sätta upp den på väggen. Och gör inte misstaget som många gör att sätta upp tv:n som en tavla. Gillar du att sitta längst fram i bion och vrida nacken av dig för att se filmduken så kan du ju göra det, men annars ska tv:n vara i lämplig nivå. Bara ett snäpp upp från bänken egentligen. Sätt er bekvämt i soffan och titta på tv:n så ska du kunna titta nästan mitt i tv:n. Det är mitt råd.

Lycka till! Kram Josefin

Nilla sa...

Jag tror nog också att det blir bäst med tv:n på väggen. Du har så fint i ditt vardagsrum. Jag blir så inspirerad av dina fina bilder.
Kram

Det vita dårhuset sa...

Jag hade också tagit bort hylla och klocka och hängt upp tvn :) Så fint vardagsrum!!

Marie sa...

Här kommer en till som tycker att väggen är bästa platsen, det blir liksom mer balans där då!
Lycka till:)
Kram♥

Små stunder av lycka sa...

Ytterliggare en röst för väggen. Då får du mer plats att pynta på också :)
Vi har våran på väggen och mellan väggen och tv:n har vi satt en smal bräda där vi har dekodern lite på sne. Den växlar kanal ändå :)

Ljuvligt att höra och se någon mer som har saker på lite udda platser...

Kram Anna Lena

mariaikos sa...

Ja jag vet inte vad som ser bäst ut . Det är snyggt att ha TV:n på väggen ,den kommer ju lite högre upp . Men om du möblerar om ofta så får du så många hål i väggen ;)
Det där med sladdar är också så tråkigt när dom är ivägen .
Du har så fint hos dig , så vitt och fräscht .
Jag förstår hur du menar , man måste "känna" att det här är bra när man håller på och flyttar omkring sina saker .
Kram ♥

Sofi sa...

Upp med tvn på väggen! Och inte för högt:) Tycker ert vardagsrum är så fint, Fjärilstavlorna är ju så snygga där de hänger över skåpet! Tycker du ska vara så nöld!
Kram på dig

Anna sa...

Hej !

Jag hade tagit bort klockan och sätt upp tv på väggen, kablarna kan du gömma genom att köpa en sån där vit kabelgömma på ikea. Men vilket fint, vitt och fräscht vardagsrum du har !

Kramar

Sandra sa...

Jag hade satt upp tvn på väggen (ska själv göra det när vi flyttat!) får då har man plats för mer saker på bänken plus att det är stilrenare att ha den på väggen :)

lyckobo sa...

Hej!! Visst kan det vara svårt att bestämma sig ibland! Ifall du hänger opp tavlan, så kunde du följa linjen med den lägre hyllan. Om du då tar bort klockan, så blir det en obalans, så något kunde vara där ovanför...kanske ett enkelt väggord??? Placeringen för dvd:n är värre, håller bänken om du tar bort en "mellanvägg", och hänger ett tyg framför? Du hittar säkert en fiffig lösning! Snyggt vardagsrum!

Ha det bra!

Gabriella sa...

på väggen tycker jag=)
våran teve står också så där lågt så jag måste faktiskt sätta upp våran också tror jag..kram på dig