torsdag 27 oktober 2011

Små glimtar


En kär liten samling som står i vårt vitrinskåp, jag tycker detta är sååå vackert."Anlagstavlan" ovan har jag gjort själv, hittade gamla och då menar jag gamla bräder, som jag sågade i lika stora delar, sen satte jag dem i olika höjder och 2 lister spikades fast. Jag älskar denna "tavla" Den bryter av så fint.


---------


Igår när jag va inne på en blogg så väcktes tankarna om barn och hur man kryssar omkring för att ex bara kunna ta en bild... barn gör sina saker snabbt (bus alltså) så man får vara exakt lika snabb själv om inte snabbare... så jag tänkte berätta vad jag, inredningsfjanten själv lyckades med en gång...


Jag höll på och måla om vardagsrummet, och jag hade en liiiiten vägg kvar, maken har jourjobb och skulle iväg, men jag- min smarta dam, tänkte att jag hinner måla den lillllla väggen... vissst, rollern går i 390, svetten sprutar och minsta dottern börjar bli trött. Stressen kryper på och man blir sådär "nu måste jag koncentrera mig och någe *fasiken* om nåt går fel"
Då ska jag kliva ner från stolen (efter sista ansträngande rollertaget) och kliver rakt i hinken. Hinken välter och vårt vackra trägolv är då cremefärgat. Man blir sådär förstenad och ser ut som en staty, tankarna sprutar i huvudet, men mest tänker man: det här händer INTE!!!
Medans barnen skrattar som dårar funderar min lilla hjärna ut huuuuur ska jag lösa detta snabbast, den lilla färg som blev kvar i hinken behöver jag ju (!?!)
Springer in i köket och får tag i en sån där stor matlagningsslev.... slevar upp all färg jag kan i hinken, tar toapapper till resten. Jääättelätt, papper suger INTE upp färg kan jag påpeka. 
Äldsta dottern tjuter av skratt och undrar hur sjutton jag kan ta matlagningsgrejer till detta. Ser då i samma veva att jag sprungit med färg på strumporna så det är fotavtryck till köket och tillbaks till vardagsrummet... jisses.
Och det torkar ju inte bra fort heller, denna väggfärg. Så fram med spackelspade för att försiktigt skrapa bort mina fotavtryck. Mmm spackelspade, skrapa färg på sammanlagt 10m fram och tillbaka... då föredrar jag nog en påse popcorn och så ska det låta på tv:n istället.
Det här är ju en incidient man helst vill glömma, tror ni min make lät mig göra det?
Än idag får jag höra att hans älskade slev (som va så underbart bra att ha i matlagning) är borta. Och då har jag faktiskt köpt en ny, men den är tydligen inte lika bra för den är "mjukare" än den andra va... Jaja sånt som händer. JAG kan väl inte hjälpa att jag vill att allt ska bli klart på nolltid fast man är själv med 4 barn? Hehe.


För visst är det så, ni som har barn? Det händer grejer hihi.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Haha !! =))
Jag ser allt de där framför mej, jag hade nog också bara stått och asgarvat om jag hade sett de där.. =)) Hihi..

Jag gillar verkligen din "tavla" såå snygg!

Kramar!

Thess sa...

Men du vilken historia jag tror jag dör av skratt och jag kan verkligen se det framför mig.
ha ha ha

Kram Thess